George Arakel kwam in 1997 op 10-jarige leeftijd samen met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. In 2000 verhuisden ze, na het krijgen van een verblijfsvergunning, naar een rijtjeshuis in Stadskanaal.
Meteen in het begin kreeg George op zijn schoolplein te maken met een groep rechts-extremisten die zichzelf neonazi’s noemden. Ze hadden zich verzameld op zijn schoolplein en vielen hem fysiek aan waarop een heftige vechtpartij ontstond. Omdat niemand hem te hulp schoot besloot hij om zelf zijn ‘probleem’ op te lossen en wraak te nemen op de groep rechts-extremisten. Hij sloot zich aan bij een groep straatjongens en rolde langzaam maar zeker de criminaliteit in.
Ambitieus of niet, zijn reputatie en zijn keuzes stonden hem niet positief bij. George besloot om van de straat zijn toekomst te maken en verliet de middelbare school zonder een diploma.
Na zijn straattijd begon George in de horeca te werken en moest hij ondertussen voor de rechter verschijnen voor alles wat hij op straat had uitgespookt. Hij moest bijna een jaar de gevangenis in maar kreeg toch voorwaardelijk vrij. George zag dit als een tweede kans en besloot het roer in zijn leven om te gooien.
2009 / 2011 flop
Na wat fabriekswerk, jarenlange inzet in de horeca, detailhandel, sales en netwerkmarketing besloot George om een eigen bedrijf te starten. In 2009 ging zijn eerste bedrijf Just4Mobile online en in 2011 ging het bedrijf, na 2 jaar floppen, toch failliet.
2012 & 2014
In 2012 besloot George om zijn ervaring met de neonazi’s, zijn frustraties en zijn kennis in te zetten voor een maatschappelijk doel en startte hij het platform Voorbeeld Allochtoon terwijl hij parttime werkte in een benzinepomp, waar hij ook vele columns schreef en publiceerde. Het platform groeide al snel en werd de grootste in Nederland in zijn soort. Ondertussen werd George ontslagen bij zijn werk. Hij schreef het platform in 2014 deels in bij de KVK en zijn tweede bedrijf werd een feit.
2015
Ongediplomeerd, straatjongen en allochtoon. Toch wist George een platform op te zetten die groot werd en wist hij samenwerkingen en klanten aan te trekken van s’werelds grootste bedrijven zoals YoungCapital, IBM, PwC en Google. Hij besloot om zijn kennis en ervaringen die hij had opgedaan te bundelen in een boek. In 2015 verscheen zijn eerste boek met de titel “Voorbeeld Allochtoon – Persoonlijk succes is een keuze”. Dat er meerdere boeken zullen volgen is zeker, want George houdt van schrijven en heeft nog genoeg te vertellen.
2017/2018
George liep al drie jaar met een idee in zijn hoofd rond. Het idee was een samenstelling van zijn ervaring en liefde in de horeca, zijn opgebouwde kennis en ervaringen als ondernemer en zijn ambitie. In 2017 lanceerde hij een proefversie van Helpman’s Pasta’s en voerde hij hiermee zijn idee uit. Toen het begon te lopen besloot hij om serieuze stappen te ondernemen. Sinds april 2018 staat hij aan het hoofd van Mirakel Holding waarmee hij grootaandeelhouder (DGA) van Helpman’s Pasta’s B.V. is.
George Arakel is een ondernemer in hart en nieren. Het zit hem in de bloed. In combinatie met zijn voorliefde voor brand marketing, de maatschappij, zijn creativiteit en boordevolle ideeën is één ding wel zeker; hij zal in de toekomst meer bedrijven opzetten en we gaan er nog veel van horen.
Benieuwd naar wat George allemaal doet en wat hij voor jou/je organisatie kan beteken? Klik dan hier.
3 gedachten over “Mijn verhaal”
Ben jij de George Arakel die ik op ubbo emmius in de klas had?
Dat is helemaal correct. u gaf biologie en was de mentor van mijn klas. Ik hoop dat u weer beetje bent bijgekomen na mijn gekkigheden. haha
Beste George, ik heb naar jou video geluisterd op aanraden van een vriendin. Je motiveert mij om uit te stappen! Erg mooi gesproken. Ik ben het helemaal eens met de boodschap die jij uitdraagt. Je hebt een mooie getuigenis. Het negatieve in jou leven heb je om gebogen tot het positieve. Je mag nu met al jou ervaringen en de groei die jij in de jaren door hebt mee gemaakt, tot zegen zijn voor anderen! Als er een wil is dan is er dus zeker een weg. En als je persistent bent dan kom je er wel. Dank je wel. Il zal vast meer van jou gaan leren!